Blog - Tradycyjna Azjatycka Medycyna
18965
paged,page-template,page-template-blog-masonry,page-template-blog-masonry-php,page,page-id-18965,page-child,parent-pageid-1815,paged-16,page-paged-16,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Blog

10 naukowo potwierdzonych korzyści L-glutaminy, ważnego dla nas aminokwasu

Czy kiedykolwiek słyszałeś o niesamowitych korzyściach płynących z L-glutaminy? L-glutamina najczęściej stosowana jest w proszku przez osoby zajmujące się kulturystyką i fitnessem. Stosowanie L-glutaminy miało i w dalszym ciągu ma na celu ochronę tkanki mięśniowej, ponieważ związek ten jest aminokwasem budującym białka. Natężenie L-glutaminy w naszym krwioobiegu...

8 udowodnionych naukowo korzyści zdrowotnych owocu ananasa

Ananas jest tropikalnym owocem, bogatym w wiele składników odżywczych, które zapewniają mnóstwo korzyści zdrowotnych. Dodatkowo ananas jest owocem niskokalorycznym. Jest powszechnie stosowany na całym świecie, jako naturalny środek do leczenia wielu dolegliwości, począwszy od niestrawności, do używania go jako naturalnego lekarstwa na alergie. Oprócz przeciwutleniaczy, które...

Polowanie na słońce – czyli jak ładować swój swój organizm witaminą D?

Wiosna to czas rozwoju, czas pobudki. To czas, w którym zwierzęta wygłodzone przez zimę zbierają energię i przygotowują się do polowań na swoje zdobycze. I na ciebie przyszła pora – obudź się i rozpocznij polowanie. Polowanie na… słońce! Potrzebujesz witaminy D! Te pierwsze pojawiające się promienie...

9 zdrowych olejów do smażenia z Indii. Właściwości i składniki odżywcze.

Obecność oleju w naszej kuchni jest nieunikniona. Niezależnie od tego, czy przygotowujemy sałatkę czy danie główne, musimy go użyć (w większości przypadków). Dlatego tak ważny jest wybór odpowiedniego oleju do gotowania. Takiego, który może pomóc zachować odpowiednią wagę i ochronić przed wieloma chorobami. Dzisiaj przedstawiamy...

Bezglutenowe zboża, o których warto wiedzieć. Przedstawiamy 9 z nich.

Bezglutenowa dieta stała się tak bardzo popularna, że prawie każdy większy producent posiada w swoim asortymencie przynajmniej jeden produkt bezglutenowy. Warto zaznaczyć, że bezglutenowe nie znaczy od razu zdrowe. Zacznijmy od początku. Czym jest gluten? Jęczmień, żyto i pszenżyto dla niektórych osób, są trudne do strawienia. Gluten...