Tradycyjna Azjatycka Medycyna | Długowieczność zagwarantowana - Metodą są Czerwone Papryczki Chili
Kolejne badania potwierdzają - dzięki spożywaniu czerwonych papryczek chili możesz wydłużyć swoje życie! Sprawdź jak Chili działa na Twój organizm i dlaczego ostry smak gwarantuje skuteczność najlepszych suplementów. To co najlepsze, znajdziesz w naturze!
chili, długowieczność, zdrowie, witalność, życie, papryczki, kuchnia, smaki, ostry smak, kapsaicyna
22371
post-template-default,single,single-post,postid-22371,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Nowe badania potwierdzają – Dzięki chili żyjesz dłużej! Już dziś włącz je do Twojej diety


Politycy jedzą je podczas prowadzenia kampanii by utrzymać formę i zwiększyć odporność systemu immunologicznego. Nowe badania potwierdzają – Papryczki Chili wydłużają czas Twojego życia! Naukowcy przyjrzeli się bliżej badanej grupie 16.179 dorosłych Amerykanów, którzy ukończyli Narodowy Eksperyment Żywienia przeprowadzony w latach 1988 – 1994 i wykazali, że w ciągu 19 lat, 34% z badanych zmarło (nie mając w swojej diecie papryczek chili), jednak dla osób spożywających regularnie papryczki chili w diecie wskaźnik umieralności było o 12% niższy i wynosił jedynie 22% ogólnej liczby badanych.

Wszystkie znaki wskazują na aktywne działanie kapsaicyny (organicznego związku chemicznego, odpowiedzialnego za ostry, piekący smak papryczek). Ta substancja znajduje się także we wszystkich innych odmianach pieprzu. Jeśli zatem urozmaicasz swoją dietę w ostre potrawy pełne pieprzu cayenne lub chili – możesz spać spokojnie! Żeby powiedzieć więcej badania trzeba kontynuować w podobnej formule stąd najbliższe lata – mogą one przynieść zaskakujące rezultaty. Już teraz jednak jest pewne, że skuteczność kapsaicyny nie jest wynikiem przypadku.

To co wiemy na temat tej substancji zebraliśmy w praktycznych punktach:

1. Łagodzi ból.

To działanie polega na aktywacji punktów bólowych w organizmie, a następnie eliminacji bólu punktowego (można stosować maść chili miejscowo lub konsumować papryczki bezpośrednio – takie rozwiązanie idealnie sprawdzi się podczas migrenowych bólów głowy).

2. Sprawia, że jesteśmy szczęśliwi!

Kapsaicyna stymuluje wydzielanie endorfin w organizmie. Cytując cenione prawnicze powiedzenie „Endorfiny uczynią Was szczęśliwszymi – zaistnieje duże prawdopodobieństwo, że nie zastrzelicie tym samym swoich mężów!”.

3. Działa antynowotworowo.

Za sprawą kapsaicyny można skutecznie obniżyć współczynnik pH w organizmie, tym samym utrzymując równowagę kwasowo-zasadową – czyli idealne środowisko w którym nie rozwijają się szkodliwe komórki nowotworowe.

4. Utrzymuje ciepło.

Podobnie jak mentol aktywuje termoreceptory odpowiedzialne za odczuwanie chłodu w organizmie tak kapsaicyna sprawia, że odczuwamy łagodne ciepło. Jaki z tego morał? Jeśli czujesz się chłodno, chwyć za czerwone papryczki chili – od razu poczujesz się cieplej!

Spróbujesz?!!


No Comments

Post a Comment