Tradycyjna Azjatycka Medycyna | Blog
18965
paged,page-template,page-template-blog-masonry,page-template-blog-masonry-php,page,page-id-18965,page-child,parent-pageid-1815,paged-7,page-paged-7,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Blog

Bezglutenowe zboża, o których warto wiedzieć. Przedstawiamy 9 z nich.

Bezglutenowa dieta stała się tak bardzo popularna, że prawie każdy większy producent posiada w swoim asortymencie przynajmniej jeden produkt bezglutenowy. Warto zaznaczyć, że bezglutenowe nie znaczy od razu zdrowe. Zacznijmy od początku. Czym jest gluten? Jęczmień, żyto i pszenżyto dla niektórych osób, są trudne do strawienia. Gluten...

Top 10 produktów bogatych w witaminę E, które powinniśmy spożywać

Witamina E to rozpuszczalna w tłuszczu witamina, która odgrywa rolę bardzo silnego przeciwutleniacza w organizmie. Pomaga również zapobiegać uszkodzeniom określonych tłuszczów, które mają kluczowe znaczenie dla zdrowia. Niedobory witaminy E zdarzają się rzadko, z wyjątkiem niemowląt lub osób z problemami wchłaniania tłuszczu, które są wspólne dla tych,...

Szafran sposobem na złe dni i depresyjny nastrój. Badania potwierdzają!

Szafran, czyli krokus o pięknych, fioletowych kwiatach ma zastosowanie nie tylko jako roślina ozdobna i przyprawa. Ze względu na zwiększanie poziomu „hormonów szczęścia” tj. serotoniny i dopaminy, pomaga utrzymać pozytywny nastrój, szczególnie podczas stresowych okresów. Dlatego wspomaga leczenie stanów depresyjnych. Szafran, czyli krokus. Szafran to substancja, która...

6 zalet herbaty z jęczmienia. Czy znasz już jej charakterystyczny smak?

Jeśli szukasz pysznej, zdrowej alternatywy dla filiżanki kawy, herbata z prażonego jęczmienna może być idealnym rozwiązaniem dla Ciebie. Herbata jęczmienna, czyli inaczej boricha w Korei, mugicha w Japonii i maicha w Chinach, znana jest z wędzonego zapachu i bogatego smaku. Ta herbata ziołowa stosowana jest od wieków...