Tradycyjna Azjatycka Medycyna | Blog
18965
paged,page-template,page-template-blog-masonry,page-template-blog-masonry-php,page,page-id-18965,page-child,parent-pageid-1815,paged-21,page-paged-21,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Blog

5 produktów, które są doskonałymi afrodyzjakami mimo, że o tym nie wiesz!

Nie jest tajemnicą iż to co jemy ma ogromny wpływ na nasze życie seksualne. Ostatecznie rozbija się przecież o energię jaką przynosi nam żywność. Z punktu widzenia joginów, wszystkie pokarmy niosą za sobą odpowiednie właściwości. Niektóre produkty zostały stworzone tak by celowo zwiększyć przyrost hormonów...

Brokuły – 4 właściwości zdrowotne i sposób gotowania (na parze)

Sposób przygotowania: Ponieważ włókniste łodygi gotują się dłużej, mogą być przygotowane oddzielnie, na kilka minut przed dodaniem kwiatów. Natnij łodygi wzdłuż włókien, aby szybciej się ugotowały. Większość ludzi nie je liści brokułów, to błąd! Są one całkowicie jadalne i zawierają skoncentrowane ilości składników odżywczych. Łodygi gotuj przez...

6 podstawowych porad przetrwania podczas podróży w Chinach

Jak doskonale wiemy, podróżowanie po nieznanych nam regionach nie jest prostym wyzwaniem. Zwykle im dalej od naszego miejsca zamieszkania, tym większe różnice kulturowe i klimatyczne. W związku z tym każdy dzień podróży jest swoistym zadaniem, do którego warto się przygotować i zaczerpnąć odrobinę wiedzy przed...

Graviola – naturalny sposób na nowotwór?

Graviola jest ekscytującą alternatywą we wsparciu leczenia nowotworów. Jej właściwości lecznicze zostały dostrzeżone wieki temu przez rdzennych mieszkańców Amazonii. Badania nad graviolą trwają od 1940 roku, a wiele z nich jest wciąż kontynuowanych przez uniwersytety medyczne w celu dalszego odgrywania niezwykłej mocy tej cudownej rośliny. Potencjał...

Gotowanie na parze – zdrowo, łatwo i szybko!

Warto gotować na parze! Gotowanie na parze jest jedną z najlepszych metod na wydobycie koloru i wzmocnienie smaku, przy zachowaniu składników odżywczych w warzywach i rybach. Zwłaszcza że wiele warzyw ma w sobie tyle smaku, że wystarczy je ugotować na parze ze świeżymi ziołami, sokiem z...

3 bardzo nietypowe chińskie przesądy

Tradycja chińska jest bardzo stara i liczy między 4000 a 5000 lat. Nie dziwne, że wśród społeczności krążą przesądy, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. W każdej kulturze istnieją pewne zabobony, które mogą wydawać się nam niepojęte. Nie chodzi jednak o to, aby je...